Algemeen nieuws

Algemene nieuwsberichten over het UWV


Betrokken medewerker is niet welkom bij UWV

cover Het Complex

Onlangs verscheen er een roman van de hand van een ex-medewerker van het UWV, waarin een herkenbaar beeld wordt geschetst van deze logge organisatie.

Het Complex vertelt het ontluisterende verhaal van een ambitieuze jongeman (Peter Frantz) die solliciteert op een functie die hem op het lijf geschreven is. Een grote overheidsinstelling is op zoek naar een enthousiaste, creatieve, ondernemende en betrokken medewerker, die in staat is om nieuwe wegen in te slaan, desnoods tegen de stroom in.

Lees meer

Ex-medewerker schrijft onthullend boek over UWV

Dat Cover Het Complexhet UWV een geldverslindende megalomane organisatie is, is algemeen bekend. De aanhoudende negatieve berichtgeving spreekt wat dat betreft voor zich.

De manier waarop dit allesverstikkende bureaucratische monster te werk gaat is nu echter ook van binnenuit beschreven. Ex-medewerker Peter Frantz geeft met zijn boek 'Het Complex' een ontluisterende inkijk in de wereld van het UWV, waarin zieke machtsspelletjes aan de orde van de dag zijn.

Het bestuur en het management van UWV zitten er alleen voor zichzelf en hebben geen boodschap aan het publieke belang.

Lees meer

De Stentor start zwartboek UWV

Bureaucratische rompslomp, slechte bereikbaarheid, onterechte santies. Dagblad De Stentor uit Apeldoorn besteedde hier al vaker aandacht aan en is nu gestart met een zwartboek over het UWV. Al na enkele dagen zijn er 150 klachten verzameld.

De eerste conclusie: het UWV maakt mensen kapot. Gedupeerden voelen zich geschoffeerd en zijn machteloos.

Ook een klacht melden bij De Stentor? Ga naar het formulier

Acceptgiro verdwijnt bij het UWV

Het UWV wijzigt de manier waarop je een betaling kunnen uitvoeren. Voorheen kon je betalen met een acceptgirokaart of met een automatische incasso. Vanaf 2014 moet je het bedrag zelf overmaken of de bank opdracht geven voor een periodieke overboeking. Als je een betalingsregeling met het UWV hebt afgesproken blijft deze gelden, alleen worden de bedragen niet meer automatisch door het UWV ingehouden. 

Weg met het UWV

COLUMN - De uitvoering van de WW kost de belastingbetaler meer dan 2000 euro per jaar per uitkeringsgerechtigde. Maar enig positief effect van de inspanningen van het UWV is nooit aangetoond. Schaf het af.

In een vorig werkzaam leven heb ik wel direct zaken met het UWV mogen doen. Het kwam op mij over als een volledig kapot gereorganiseerde organisatie.
Lees verder op Sargasso