Werkloos

Hier vind je nieuwsberichten over alles wat te maken heeft met werkloosheid. Zoek je hulp? Kijk dan hier.

De WW als kleefkruid

Dankzij EenVandaag is er een wonder geschied: minister van SZW Lodewijk Asscher heeft eindelijk het licht gezien[i], namelijk dat er een krankzinnige kronkel zit in de Werkloosheidswet die maakt dat mensen hun WW-rechten verliezen terwijl ze al werk gevonden hebben.

Als je geen WW meer nodig hebt, krijg je het opgedrongen tot het op is. Heb je later weer WW nodig, dan krijg je het niet meer. Wat is namelijk het geval? Als je vanuit de WW-uitkering een baan aanneemt waarmee je minder dan 87,5% verdient van je laatstverdiende loon, dan:

Lees meer

Ingezonden brief: WW-ellende

Sinds een aantal jaren heeft mijn man geen vaste baan meer. Hij werkt in de bouw, waar hij 80 tot 90 % van het jaar werk heeft. Helaas heeft hij dus af en toe het UWV nodig voor een WW-uitkering.

Mijn man is 52, hij is niet handig met de computer en daarom vul ik alles van het UWV voor hem in.

Bij het UWV lopen we nu tegen een muur. Er spelen 3 dingen.

 

Elke maand krijgen we een dreigbrief dat we de uren niet op tijd doorgeven en dat de uitkering wordt gestopt.

 

Lees meer

Inkomstenopgave niet mogelijk door storing op MijnUWV

Vanwege een storing op de website van het UWV is het voor WW’ers niet mogelijk om door te geven of ze in november extra inkomsten hebben gehad. Normaalgesproken stelt het UWV het inkomstenformulier beschikbaar op de eerste dag van de maand. Wie niet tijdig doorgeeft of hij inkomsten heeft gehad, ontvangt geen WW en wordt mogelijk aangemerkt als fraudeur.

Lees meer

Voorzitter NVVG: Tijd voor een radicaal andere kijk op de arbeidsmarkt

GROOT WILD - Ik word er een beetje ziek van. Voortdurend krijg je het te horen: werken is goed voor je gezondheid! Ben je ziek? Werk draagt bij aan je herstel. En niet werken maakt ziek. Als het maar even kan moet iedereen aan het werk. We zullen en moeten allemaal in diezelfde mal.

Lees de hele column van Jim Faas op Medisch Contact.

Volg NVVG-voorzitter Jim Faas op Twitter

UWV wordt menselijker?!

Mooi, hè? Die uitspraak van een UWVdirecteur dat het UWV Werkbedrijf (weer) meer menselijk contact moest hebben met z’n klanten. Of zijn het verzekerden die hun recht claimen? In elk geval las het als ferme woorden in reactie op de zoveelste, terechte, jammerklacht over het UWV Werkbedrijf, waarin onpersoonlijke contacten centraal stonden. Onpersoonlijke contacten met een systeem. Wie nog niet op de hoogte was van een volslagen gebrek aan menselijk contact, was al niet van deze wereld. Beterschap voornemen heeft daarmee iets ridicuuls.

Lees meer

Uw inkomsten doorgeven aan UWV? Succes ermee!

Tientallen meldingen via Twitter: verdiensten opgeven is onmogelijk

Het UWV verwacht grote problemen bij het uitbetalen van WW-uitkeringen aan iedereen die vanaf 1 juli werkloos wordt. Per die datum hanteert het UWV een nieuw systeem dat is bedoeld om eventuele inkomsten te verrekenen. Wie werkloos is moet iedere maand doorgeven of hij bijverdiensten had. Testresultaten wijzen uit dat dit systeem in 99% van de gevallen faalt.

 

Lees meer

55plus met het UWV succesvol op weg naar werk?

ACHTERGROND - Het geld bij de instelling waar ik 12 tot 14 uur per week werkte was op. Er restte niets anders dat mijn werkgever en ik uit elkaar gingen. In goede harmonie, dat wel; geen gouden handdrukken, maar wel oprechte waardering voor wat ik de afgelopen jaren had gedaan.

Daarmee was ik parttime werkloos met recht op een WW-uitkering voor drie jaar en twee maanden. Met 58 jaar op de teller is het vinden van een andere baan geen eenvoudige opgave.

Gelukkig is er het UWV. Wie in de WW belandt, is daar automatisch cliënt. Je merkt dan al snel dat het UWV er een merkwaardige manier van afspraken maken en communiceren op nahoudt. Lees verder op Sargasso