Actieplan 50-plus

In oktober 2013 stelde minister Asscher 67 miljoen euro beschikbaar voor het project "55-plus werkt". Een jaar later werd de doelgroep uitgebreid naar 50-plus en werd er nog eens 34 miljoen euro beschikbaar gesteld.


 

55plus met het UWV succesvol op weg naar werk?

ACHTERGROND - Het geld bij de instelling waar ik 12 tot 14 uur per week werkte was op. Er restte niets anders dat mijn werkgever en ik uit elkaar gingen. In goede harmonie, dat wel; geen gouden handdrukken, maar wel oprechte waardering voor wat ik de afgelopen jaren had gedaan.

Daarmee was ik parttime werkloos met recht op een WW-uitkering voor drie jaar en twee maanden. Met 58 jaar op de teller is het vinden van een andere baan geen eenvoudige opgave.

Gelukkig is er het UWV. Wie in de WW belandt, is daar automatisch cliënt. Je merkt dan al snel dat het UWV er een merkwaardige manier van afspraken maken en communiceren op nahoudt. Lees verder op Sargasso

Geen scholingsvoucher voor 55-plusser

Het actieplan voor 55-plussers is weer eens stuk. Minister Asscher stelde 67 miljoen beschikbaar voor de oudere werkzoekende. Scholingsvouchers, trainingen, inspiratiedagen, niets is te gek. Iedereen pikt een graantje mee, behalve degenen die op zoek zijn naar een baan.

Gerard (60 jaar) volgt op advies van het UWV een opleiding. Het UWV zou hem een scholingsvoucher verstrekken, maar uiteindelijk moet hij alles zelf betalen.

Lees meer

Macht, Onmacht, Inzicht - een verplichte UWV ontmoeting

Onlangs was ik getuige van een door het UWV georganiseerde bijeenkomst voor werklozen van boven de 55 jaar oud.

Doel was niet om persoonlijk van het UWV het bevrijdende bericht te vernemen dat verplicht solliciteren voor deze groep geen zin meer heeft en dat derhalve hierop niet meer gecontroleerd en gesanctioneerd gaat worden.
Lees verder op Basisinkomen.nl

Gelukkig is Lodewijk Asscher wél enthousiast over deze training: