Nepvacatures voor rij-instructeur op Werk.nl

Twee dagen na de uitzending van Tros Opgelicht?! over MobiDeta biedt het UWV nog steeds vacatures aan op Werk.nl voor rij-instructeur. Er wordt een opleiding beloofd en een keiharde baangarantie. Het UWV betaalt.

De Tweede Kamer heeft meer dan een jaar geleden al een motie van de PVV aangenomen die een einde moest maken aan de gesubsidieerde toestroom van WW-ers in de rijscholenbranche. De markt is verzadigd en de ernorme in- en uitstroom komt de kwaliteit van de rijopleiding niet ten goede.

Het UWV zou dan ook per 1 januari 2012 stoppen met het opleiden van werklozen tot rij-instructeur, tot tevredenheid van de branche. 

baangarantie

Een baangarantie als rij-instructeur is een fabeltje. Er bestaat geen CAO voor rij-instructeurs. Ze hebben geen ontslagbescherming.

Als franchisenemer krijg je vaak te maken met wurgcontracten, waarbij je franchisekosten moet betalen en niet het aantal afgesproken leerlingen krijgt. 

Werk.nl

Vandaag bezochten we Werk.nl, de website waar mensen die werkloos zijn zich verplicht moeten inschrijven. We vonden 92 vacatures voor rij-instructeur. Allemaal bieden ze een opleiding. Het UWV sponsort deze opleidingen nog steeds en natuurlijk krijg je een keiharde baangarantie!

OTOacedemie, LesGO, RijbewijsConcurrent

De aangeboden vacatures komen onder meer van OTOacademie en LesGO. Deze bedrijven hebben een link met het inmiddels failliete Compact Opleidingen.

De grootste aanbieder is de RijbewijsConcurrent, een oude bekende van TROS Radar. Zij bieden de mogelijkheid de opleiding via UWV te financieren en vermelden een stappenplan om het de werkcoach zo gemakkelijk mogelijk te maken mensen aan te melden. Een overzicht van alle vacatures vind je hier

werk.nl 92 vacatures

vacature OTOacademie

vacature LesGO.jpg 0001