UWV verwijdert alle nepvacatures voor rij-instructeur

Er staan nog maar drie vacatures voor rij-instructeur op Werk.nl. Een paar maanden geleden waren dat er nog tientallen, waarvan de meeste misleidend waren. Wel ontvangen werkzoekenden van het UWV de nepvacatures nog steeds in hun inbox. Je krijgt door de aanbieder geen dienstverband aangeboden, zoals het woord 'vacature' suggereert, maar je moet als franchisenemer starten in een markt die compleet verzadigd is.

De bedrijven achter deze nepvacatures zijn opleidingsinstituten die, veelal met subsidie van het UWV mensen opleiden tot rij-instructeur. Voorbeelden zijn Compact Opleidingen, OTOacademie en LesGO. Er is echter nooit een tekort geweest aan rij-instructeurs en het overschot dat inmiddels is ontstaan heeft gezorgd voor oneerlijke concurrentie en misstanden in de branche. De gevestigde rijscholen zien dit met lede ogen aan.

Een half jaar geleden waren er 92 vacatures voor rij-instructeur, waarvan de meeste misleidend waren.

werk.nl 92 klein


Vorige maand waren er van de 92 vacatures nog 28 over. Oorzaak daarvan was het faillissement van De RijbewijsConcurrent die grootleverancier was van nepvacatures.

werk.nl 28vac

Inmiddels staan er nog maar drie vacatures voor rij-instructeur, doordat ook de vacatures van OTOacademie en LesGO zijn verwijderd. Ook deze bedrijven kregen geld van het UWV om mensen tot rij-instructeur op te leiden die vervolgens werden geacht om als franchisenemer te starten.

Beide bedrijven kwamen voort uit het faillissement van Compact Opleidingen. Compact Opleidingen ontving miljoenen van het UWV.

werk.nl okt13

 

UWV blijft leuren met nepvacatures

Toch wil het UWV het leuren met nepvacatures maar niet afleren. De vacatures zijn weliswaar van Werk.nl verwijderd, maar werkzoekenden krijgen ze via hun mailbox nog steeds voorgeschoteld. 

emailservice uwv