Inkomstenopgave niet mogelijk door storing op MijnUWV

Vanwege een storing op de website van het UWV is het voor WW’ers niet mogelijk om door te geven of ze in november extra inkomsten hebben gehad. Normaalgesproken stelt het UWV het inkomstenformulier beschikbaar op de eerste dag van de maand. Wie niet tijdig doorgeeft of hij inkomsten heeft gehad, ontvangt geen WW en wordt mogelijk aangemerkt als fraudeur.

Mensen die hun inkomstenformulier willen invullen, worden geconfronteerd met een melding dat dit niet mogelijk is. In sommige gevallen is het formulier onvindbaar of verschijnen er berichten in een vreemde taal.

Om kwart over negen twitterde UWV nog een herinnering om de inkomsten vandaag door te geven, maar op dat moment was er al een uur lang storing.

storing

storing4

storing3

Het probleem van de inkomstenopgave is niet nieuw. Het UWV kondigde aan per 1 juli het betalingssysteem te wijzigen. In juni verzamelde UWVreselijk al tientallen klachten over het doorgeven van inkomsten en sindsdien is het iedere maand mis.  

Op zaterdag was de website van het UWV de hele dag offline vanwege onderhoudswerkzaamheden, maar dat heeft duidelijk niet mogen baten.

Het UWV kan niet zeggen wanneer de storing verholpen zal zijn.